Gode start-råd. En håndfuld tips, lige ud af posen.

Gode SKRIVE REDSKABER

Gode start-råd. En håndfuld tips og ideer Du kan bruge til en god start, som forfatterspire. Gode råd, eller nærmere forslag, jeg ikke selv havde styr på i starten.

Gode start-råd er dyre, men disse få råd koster næsten gratis.

Det er sensommer og høsttid. Vi ved sikkert alle at det betyder at der er efterår lige rundt om hjørnet. 

DEN GODE NYHED ER, AT DET BLIVER TID TIL AT SKRIVE OG LÆSE I DE SMÅ HJEM.

  • SKRIV – SKRIV – SKRIV

Mange af os stiller sikkert det samme spørgsmål til vennerne :
” tror du at jeg har talent nok til at skrive en bog?”.
Du bliver uendelig glad når de alle jubler i kor:

“ Selvfølgelig har du talent, du er jo min ven. Bare gå til den, vi støtter dig hele vejen!“.

Sagen er bare, at du har stillet dem et umuligt spørgsmål. Hvordan skal dine venner eller famile vide om du har talent? Ved du selv om du har talent? Nej, vel – spørgsmålet er umuligt at svare på.
Du skal kort og godt ikke nøjes med at prøve, hvis du vil være seriøs med at skrive. Du skal vise dit talent.

  • Beslut Dig for at gøre det !

Når du gør det helt med hjertet og nyder at skrive, så kommer dit svar helt naturligt

Det er bedst, hvis det bliver lige så naturligt for dig at skrive, som at læse en bog, gå i biografen eller gå en tur langs stranden med din partner eller hunden måsske.

( HUSK, at aftale med din partner, at det er OK at du skriver…Det er en tidsrøver, så er det sagt!                               Skriveriet overgår langt Facebook i tid, men er det værd.

Du har ikke brug for at deltage i diverse TV- shows for at vise et talent. Du har brug for at finde dit eget naturlige talent. Det talent du sikkert har for at fortælle en god historie, et digt eller en herlig sjov børnebog med sære alfer, væsener, orker og troldmænd og sørøvere.

  •  ANSKAF NOTESBOG, POST- IT BLOK OG PENNE

Det vigtigste først. Anskaf dig nogle skriveredskaber og notesbøger eller blokke alt efter dit temperament.
Det er fint at starte med dem du kan købe i supermarkeder, Tigeren eller søstrene Greene o.lign. Når Du er i butikken, så køb endelig post it blokke, dem kan Du få brug for senere.
Det vigtigste er at du vænner dig til at have en notesbog på dig.  Altid ! Husk også på natbordet.
Du ved aldrig, hvornår lige den eller den ide dukker op. Eller en samtale der giver dig brændstof til at komme videre med en dialog i din bog, hvis det driller.

  •  POST – IT LAPPER ALLE VEGNE?

Gode POST- IT NOTER

Post-it noter

Post-it lapper kan man altid diskuterer værdien af. Der er for og imod. Jeg har god gavn af dem, da jeg bor i en lille lejlighed.                                                                                           Det kan være svært at finde plads til et stort white board eller en grøn skoletavle. Det er nemt at flytte lapperne rundt efterhånden som din historie skrider frem.Det er også med til at give dig overblik over dine personer, steder og andre brugbare oplysninger du har brug for. Dybest set handler det om, at du selv finder frem til en struktur og et system, der virker bedst for dig.

 

 

Her får du lidt, af indledningen, til den første novelle jeg gik i gang med.

Her kan du læse hvordan jeg oplevede Post-it lapperne tæt inde på livet:

“ Så nu flyder meget af det, jeg ellers kun har haft i hovedet, rundt på små gule Post- it lapper eller andre former for notatpapir, nok ikke den mest professionelle måde, at gribe det an på, men pyt…lige nu virker det fint for mig…og afspejler måske i virkeligheden også lidt min egen ”røde tråd” i livet…som noget rod!

Nej. Nu må jeg selvfølgelig være ærlig fra start, og indrømme, det slet ikke virkede for mig efter kort tid.
Lågen på køleskabet var fyldt, her hang alle mine lapper om skoletiden. Den indvendige side af hoveddøren bestod kun af lapper fra soldater tiden, men værst var det i soveværelset. Her havde jeg , sirligt benyttet alle tre låger i klædeskabet.
Den ene låge bestod af mine diverse jobs gennem tiden, ikke kronologisk, men de var der.

Den anden låge var besat af oplevelserne fra mit ægteskab og den tredje låge var overklistret, som et person galleri, med folk jeg kan huske at have mødt gennem tiden.
Spejlet i entreen var afsat til alle mine uddannelser… Ups, spejlet er jo stadig tomt, simpelthen fordi jeg ikke har nogen uddannelse, ud over min 9. klasse i folkeskolen. Til gengæld kunne jeg så, ind i mellem, se mig selv i spejlet og spørge om hvorfor det forholder sig sådan…? “

Det er heldigvis blevet bedre og nemmere med tiden.

Held og lykke med dit system.

God arbejdslyst

Det skal nemli`være sjovt at være forfatter.

Claus Larsen

PS.: HUSK at du kan tilmelde dig Nyhedbrevet på forsiden.