Mennesker er en uudtømmelig kilde

Mennesker er i sig selv både unikke og guddommelige.mennesker

De er en uudtømmelig kilde for enhver forfatter. Smukke og graciøse. Små og store. Tynde og tykke, Røde, hvide, gule, brune, sorte og blå. Ok blå er nok Fantasy. Men de findes da på film de blå mennesker, gør de ikke?

Du behøver ikke at være antropolog for at studere mennesker til din bog. Du kan til enhver tid finde ny inspiration hos mennesker. Karakter træk, ansigts træk, stemmer og lyde, lugte/ dufte, frisurer, tænder, hænder, sprog og humør.

Forsæt selv listen, den er næsten endeløs!

Listen forsætter blandt andet med religion, politisk overbevisning, livsanskuelser, slægts- og fællesskaber af en hver tænkelig art, job, sociale forhold og netværk.

Nu bør din notesblok gløde. Sug alle indtryk til dig og brug dem flittigt.

Det er en klar forudsætning for at skabe dine personer.

Både helte og skurke og dem midt i mellem. Alle har de træk du kan bruge i din bog. Det vil give dig et troværdigt person galleri, som giver din bog stemning og nerve.

Hovedpersonerne og alle andre skal naturligvis have et navn. Her er der mange hensyn at tage. er det en ung eller ældre person. En ung person født i 2000, vil ikke ret tit hedde Børge, tror jeg. Og den ældre Børge vil næppe kunne risikere at være døbt Nick.

Du kan muligvis bruge denne name generator som inspiration.

Det samme gælder for talemåder, former og clichéer. Det skal være tidssvarende og autentisk, så du ikke får sprog- politiet på nakken. Den moderne læserskare er velbevandret i tekstanalyser, sprogbrug og grammatik. Du må passe på med at undervurdere dine læsere.

Læserne læser selvfølgelig ikke din bog under mottoet : Find fem fejl

Men er der fem fejl i flere kapitler mister du troværdigheden hos læseren. Dermed falder dit budskab til jorden, med et fælt klask.

Du ønsker ikke klask fra læserne, så hav styr på dine detaljer.

Glade læsere giver glade forfattere.

Det skal være sjovt at være forfatter. Nyd det.

God Påske