Bøger jeg læste i efteråret 2015


Bøger som jeg nød at læse sidste år kan du se på foto/ slider.

Jeg håber at vinteren varer lidt endnu, så der bliver tid til flere bøger under læselampen.

Det er altid en fornøjelse at gøre klar til en hyggeaften i lænestolen. fødderne op på skammelen, tæppet trukket godt omkring mig og katten på skødet.

Når så kaffen er inden for rækkevidde og mobilen slukket, ved jeg at det er tid til nogle fornøjelige timer i lampens skær.

Har Du også dine egne ritualer, inden en god hyggelig læseaften?

Bøger er jo heldigvis altid forskellige. Nogle er endda så forskellige, at man ligefrem bliver taget med storm når vi  finder frem til kernen i historien, så siderne vender sig selv og der er klister på bogen, så den er umulig at slippe.

Der kan være flere årsager til at bogen er svær at slippe.Måske bliver vi grebet af stemningen, som forfatteren har givet os. Måske kniber vi en tåre eller ti, da historien rører noget i os selv. Måske bliver vi rundtosset af plottet, der er bygget fint op, men som alligevel ender helt anderledes end vi har gættet på.

Når jeg ser på læselisten for 2015 er der mange af bøgerne der indfriede mine forventninger. Der var dog især tre Bøger der gjorde en forskel for mig:

  • illa Isabella af Per Lau Jensen, der udkom i 2015 på forlaget Hovedland
  • Legenden  af Jørgen Bodilsen, der er hans tredie historiske thriller, udgivet i 2015 på Skriveforlaget
  • Adrians Vinger, der er Bo Dalums debutroman fra 2015 som også blev udgivet af Skriveforlaget

Per Lau Jensens, illa Isabella, var en stor fornøjelse at læse med megen humor, respekt for historiske facts og normer blandet med en familie krønike ud over det sædvanlige. Per Lau Jensen er også forfatter til den roste bog, Hundedage.

Legenden, af Jørgen Bodilsen, opfriskede Kongerækken for mig helt tilbage til middelalderen. Bogen er godt krydret med en fæl loge/ broderskab, mord og kloge kriminalfolk mfl. Læs selv mere i Legenden! Her fik jeg testet min egen forestilling om hvordan tiden var dengang…med overtro og andet mystisk.

Herligt at blive udfordret !

Apropos at blive udfordret. Her slog Bo Dalums – Adrians vinger- mig af pinden.Herlige fortællinger med skønne figurer. Det hele knyttet fint sammen med overraskende ordspil og vendinger. Bogens, godt 300 sider, er besat af ideer, filurligheder og mennesker på godt og ondt.

Det er et flot værk Bo Dalum har fået sat i søen og lur mig om ikke det har taget en rum tid og kræfter, at opnå dette flotte resultat.

Nu håber jeg at 2016 byder på rigtig mange og fantastiske Bøger i løbet af året. Jeg må vist selv få lavet en ny læseliste fro i år. Har Du brug for at planlægge din egen Læseliste, kan Du måske finde nogle kandidater her