Hvordan mit liv blev et forfatter-liv…

Hvordan og hvorfor man gør noget bestemt,kan være svært at svare på.

 

hvordan bliver du forfatter

 Man bestemmer ikke alt selv

Hvordan opvæksten kom til at præge fremtiden.

Jeg havde en lidt svær opvækst. Forstået på den måde, at jeg har været skrøbelig efter sygdomme. Jeg havde en tidlig genetisk “grå stær” før skoletiden og blev ramt af Polio som seks årig. Det varede en del af skoletiden, frem til konfirmationsalderen.

I 8. klasse var jeg heldig, at få mit ønske opfyldt, i forbindelse med, erhvers-praktik. Jeg havde en uges praktik hos forfatteren Peter Ronild. Her kom b.la Klaus Rifbjerg og Leif Panduro, med cerutten. Jeg havde store ører, når de snakkede bøger og film. Her dukkede mine egne ambitioner op til overfladen. HVordan

Jeg ville blive journalist eller forfatter.

Den “grå stær” fløjtede ikke” Åh, så fornøjet” som i sangen. Tværtimod betød det farvel til mine ambitioner.

Det betød, at min aktive tid på arbejdsmarkedet måtte blive, manden på gulvet, som ikke kunne se eller læse. fysisk hårde jobs som landmand, jord- og beton. Brolægning og asfalt samt div. fabriksarbejde.

Nye muligheder kan dukke op, når som helst.

Efter min skilsmisse og en laseroperation for grå stær, dukkede der nye muligheder op.

Jeg drog afsted i flere omgange, over en femårig periode, som frivillig, i Kina, Mexico, Zimbabwe, Guniea Bissau, Botswana. Her underviste jeg og fik lokalbefolkningen ind til hospitalet for screening af HIV / Aids.
Jeg har desuden tidligere, som yngre, været knap 2 år i Grønland.
4 år som ledig har ført til et fleksjob, jeg holder meget af. Registrering af bøger for det lokale museum. Støvede bøger med støvede eventyr og historie.

Min sagsbehandler i kommunen fik sat det igang: Hvorfor fanden bruger du ikke tiden på at skrive, som du så gerne vil.
Svaret kunne kun blive” Øhhh”

i 2014 besluttede jeg, at det måtte prøves af og har brugt halvandet år på at køre mig selv i stilling med at lave en Idébank, spare op til en ny computer af kontanthælpen. Surfe nettet for forfattere og tage i mod de guldkorn, jeg kunne finde på deres hjemmesider mm. Et plotkursus i København og opsøgte mange muligheder efterhånden.Lave interviews med alm. mennesker og lære mig at beskrive dem som personer/ karakterer.

Endelig i december 2015, besluttede jeg at 2016 skulle være mit første alvorlige forsøg på langt om længe, at blive forfatter. Her udvidede jeg Geschæften til at oprette en FB- side og Blogside i WP, hvor jeg nu, som du måske allerede ved, skriver en gang om ugen.

Samtidig forsøger jeg at deltage i forskellige netværks-grupper på nettet for at suge til mig. Jeg nyder også at lave research til mine egne ideer og skriver om bøger jeg læser, på min blog. Desuden afholder jeg foredrag: “Født uden CPR- nummer” der kan bestilles på hjemmesiden.

Den lille idé- bank kom frem fra skuffen og 7 ideer har jeg lavet en synopsis til. To af disse er lidt længere fremme. Faktisk brød én af personerne ud for nyligt, fra det jeg troede der var hovedromanen. Den gæve gut insisterer nu på sit eget forløb og jeg forventer at gå ind i redigerings-delen inden for en måned. Uha, det bliver spændende.

Personen bliver nu hovedperson i en serie på 5 bøger, fra skuffen med ideer. Så jeg har en klar målsætning for nogle spændende år i fremtiden.

Det må være min motivation, som ny forfatter. Inspiration, nysgerrighed og diciplin holder mig til strukturen, om at skrive hver dag.

Det blev vist en anelse langt. Det er vel vores lod som forfatter, at det løber af med os.

Nu er det for alvor sjovt, at være forfatter

Claus Larsen

bliant.dk