Litteraturen blander sig…debat aften i DFF

Litteraturen til debat.

 

Litteraturen til debat

 

Jeg var så heldig at deltage, denne aften i København.

 

“Litteraturen blander sig” med et forfatterpanel bestående af tre meget kompetente forfattere , Stig Dalager, Kim Leine og Carsten Jensen,der delte ud af deres erfaringer fra forskellige brændpunkter med krig og nød. Panelet kom vidt omkring med facts og anekdoter fra virkeligheden, som de fleste af os ikke kommer i nærheden af. Spændende og medrivende langt ind i sjælen.

Der blev diskuteret krig og litterære gengivelser af dette emne, fra bl.a. Forfatternes egen research til deres bøger. Kim Leine´ beretninger fra Finland, var et pust fra den nordøstlige del af de nordiske lande, vi kun sjældent bemærker litterært eller i nyhedsmedierne.

Beretningerne dannede grundlag for bogen ” Afgrunden”, hvor vi følger tvillingerne Kaj og Ib Gottlieb på deres færd først i 1. Verdenskrig og senere og 2. Verdenskrig.

Det var en oplevelse, der bød på stof til eftertanke, inspiration og til et indre oprør over den måde vi mennesker behandler hinanden i givne situationer.

Tak for et velbesøgt og interessant arrangement i DFF- regi

Mere af den art, Tak

—————————————OOO—————————–

Det var næsten som at være der selv. Altså de forskellige brændpunkter, de tre herrer havde været midt i. Det må siges at være research direkte fra frontlinen.