Tyveri ved højlys dag, råber forfatteren

Tyveri

Tyveri har mange ansigter.

Vi kan ikke altid gardere os helt mod den slags.

Tyveri kan sagtens foregå via maskiner også.

Enarmet tyveknægt, Hackere og Dankort tyveri.

Listen er lang over omfanget af tyveri på verdensplan.

Der er dog én form for tyveri, du selv kan gøre noget ved.

TIDSRØVERI. Her kender du skurken med det samme.

Det er nemlig dig selv, med mindre du får styr på tyveri af din tid.

Jeg taler om vores forbrug af de sociale medier. Alt går stærkt og vi vil gerne informeres straks for ikke at gå glip af noget. Det er naturligt nok. Det er bare en forbistret tidsrøver som du må lave en plan for at benytte.

Facebook, Twitter, linked in, Instagram, YouTube og alskens øvrige spændende medier. Dem har du også brug for. Som forfatter er det naturligvis vigtigt at du følger med i de ting der sker omkring dig lokalt og globalt. Det giver inspiration.

Bare ikke når du arbejder

Dit skriveri af novellen, romanen, slægtshistorien, børnerim, digte eller Fantasy er det vigtigste for dig. Du har brug for at holde focus på dit indre univers, når du skal udfolde dig kreativt. Især i starten. Du kan altid senere finde din egen stil.

Når jeg skriver på et af mine projekter har jeg brug for nogenlunde ro. Ro er en relativ størrelse og vi er forskellige. Jeg bor f.eks. i et etagebyggeri og har ikke indflydelse på støjniveauet. Derfor har jeg indrettet mig, så jeg skriver de vigtigste afsnit, scener eller kapitler mellem kl. 04-07, hvor de fleste endnu ikke er stået op.

Jeg genoptager skriveriet når folk er taget på arbejdet, børnehavebørn og skoleelever er smuttet i institutionen. Så er der ro.

Struktur er for mig lidt af et FY-ord. Jeg er en kreativ person. Det betyder at jeg fungerer bedst med at gøre de ting jeg har lyst til. Ikke fordi jeg SKAL. Her har jeg så alligevel overgivet mig til en form for struktur i min hverdag.

Det betyder, at jeg “kun” har afsat en time om morgenen og igen om aftenen. Her svarer jeg på mails, følger de sociale medier og skriver bl.a. blogindlæg, som det du læser lige nu.

Resten af dagen er Notifikationer og mærkelige lyde udelukket på computeren og mobiltelefonen. Lyder det trist? Det behøver det ikke at være. Fordi jeg får skrivningen til at flyde og får de små sejre det giver i løbet af dagen.

Det er ren bonus, når side 1, pludselig også er blevet til side 2-3-4-5.. Dejlig dag på kontoret, Glæder mig til i morgen.

Håber du kan bruge nogen af forslagene. Eller i det mindste tænke nøje over, hvordan du får mest fra hånden.

Det skal være sjovt at være forfatter.