Undskyld kære venner og forfatterkolleger.

Undskyld er et stort ord i denne forbindelse. Det er mere ment som et lille varsel om det der venter.

Undskyld

Bogforum 2016

Min lille advarsel er blot for at fortælle, at efteråret som altid er en særlig god anledning til at få læst de bøger du ikke nåede i sommerferien eller at anskaffe nogle spritnye titler til bogreolen.I år fejrer Bogforum 25 års jubilæum og dermed står årets helt store Bogmesse  for døren.

11.-13. november 2016

Alle tre dage vil det bugne af tilbud på bøger i stort set alle genrer. Der er samtidig god chance for at få din nyindkøbte bog signeret af forfatteren. Bogforlagene vil være rigt repræsenteret og kan fortælle dig om bøgerne og om kommende udgivelser.

Bella Center Copenhagen

Vil ud over tusindvis af bøger være fyldt til bristepunktet på de forskellige scener. I jubilæumsåret er der naturligvis både en rød og en hvid scene. DR scenen, TV2 scenen, Saxo scenen, Gyldendals Trane scene 1 & 2 og mange flere. Der er tillige blevet plads til Bogcafé og Lyttesalonen, hvor du sammen med andre kan nyde stemningen. Alle vegne summer det af forfatter-interviews, konkurrencer, diverse prisuddelinger, foredrag og kurser for forfatterspirer og andre med mod på at lære om håndværket.

Årets nyhed på messen. NewPub

Karsten Pers stiftede NewPub i 2011 sammen med journalist Abelone Glahn. Siden da er forfatternetværket vokset til mere end 2000 medlemmer( august 2016). Det er imponerende på bare 5 år.Netop derfor er det også helt på sin plads, at NewPub deltager på Bogforum for første gang i år.

Det er en mega underdrivelse, af dimensioner, at påstå at NewPub bare deltager. Forfatternetværket gør det med stil.

Faktisk indtager de Bella centeret med et enormt område. Selve Centerhallen bliver rammen om alt der vedrører tilblivelsen af bøgerne, i NewPub regi. Der bliver satset stort med en stab på omkring 100 medlemmer blandt forfattere, selvudgivere, microforlag og meget andet, der bidrager med deres erfaringer. Er du seriøs forfatter spire og vil du noget med dit forfatterskab, tror jeg det er et must at besøge Centerhallen.

Husk at sætte god tid af på messen

Sidste år var mit første besøg på Bogforum. Det er en overvældende oplevelse, der bør planlægges for at du får mest muligt ud af besøget i litteraturens mekka. Belært af mine erfaringer vil jeg dele 3 tips, du måske kan bruge:

  • Besøg Hjemmesiden her. Der er et glimrende menupunkt “Mit program”. Her kan du i fred og ro tilrettelægge dine dage på bogmessen. Dernæst kan du printe siden ud med dine egne favoritter.
  • Spar på stemmen nogle dage i forvejen. Bogforum er i høj grad at tale og netværke med andre forfattere, forlag mfl.. Især som forfatterspire er det en favorabel mulighed for at få indblik i bogverdenens puls. Lav din egen lille “elevator-tale”, så du er rustet til at møde nysgerrige spørgsmål om dig og dit bogprojekt.
  • Sæt rigtig god tid af til de ting i dit eget program, som du for alt i verdenen vil overvære. Ellers når du nok ikke mere end en brøkdel af det forventede udbytte af dit besøg.
  • Bonus-tips. Sørg for alt i verden for at nyde det big time.Der er jo et helt år til næste gang, ikk´

Jeg trækker hermed mit undskyld tilbage, nu er du nemlig advaret på behørig vis.

Rigtig god fornøjelse på Bogforum 2016

Det skal nemlig være sjovt at være forfatterspire.

Claus Larsen